Español, ¡por favor!

De Docent

Ventu

Mijn naam is Ventu Martin Martinez. Zoals iedereen in Spanje met een dubbele achternaam. Eerst de eerste achternaam van mijn vader, en dan de eerste achternaam van mijn moeder.
Ik ben geboren in Vila-Real in de provincie Castelló. Nu bekend vanwege zijn voetbalclub.
Het is een gebied van mandarijnen en ceramica, vooral tegels.
De provincie maakt deel uit van de Autonome Regio Valencia. Daar wordt Valenciano gesproken, een variant van het Catalaans. Ik ben tweetalig opgegroeid, met het Valenciano en het Spaans, dat ook wel Castiliaans genoemd wordt.
In 1993 ben ik in Nederland komen wonen en ben ik met een Nederlander getrouwd.
Een paar jaar later ben ik met man en dochter naar Boekarest verhuisd. In 2002 zijn we weer teruggekomen en sindsdien wonen we in Alphen aan den Rijn.
Sinds twee jaar geef ik met veel plezier Spaanse les. Ik laat de leerlingen zoveel mogelijk zelf praten in het Spaans, en vind het prachtig om te horen hoe mensen steeds meer durven zeggen in een voor hun vreemde taal.

Soms is het handiger als iemand iets uitlegt, die het zelf ook niet zo lang geleden geleerd heeft. Voor een taallessen betekent dat, dat het handig is als iemand iets uitlegt, die de taal niet als kind, maar pas op latere leeftijd geleerd heeft.
Ik ben zo gelukkig dat mijn man dan bijspringt. Hij kan uitstekend dat Spaanse grammatica uitleggen aan Nederlandse leerlingen.

schelpen

De groepslessen beginnen weer in de week van 7 maart. Klik in de linkerkolom op contact, en geef u snel op!

© 2006-2011 www.mijn-eigen-website.nl